HOE WERKT MENVOR?

Hoe werkt Menvor?

Elke situatie is anders en verdient een eigen aanpak. Geen een traject is hetzelfde en daarom is kennismaking een essentiële eerste stap. Is er een wederzijdse eerste klik? Wat is de hulpvraag?

Menvor staat voor respect, vertrouwen en openheid. Samen gaan we een traject aan waarbij de relatie centraal wordt gesteld en dit de basis is om te komen tot verandering.

In een oriënterend en vrijblijvend gesprek, waar meerdere partijen kunnen aansluiten, worden wensen geïnventariseerd. Vervolgens zal een offerte op maat worden gemaakt. Hierin wordt onder andere een inschatting van tijd en planning gegeven, inzet van instrumenten, leermiddelen en hulpbronnen weergegeven en een totaalbeeld van het traject geschetst.

Tijdens de intake wordt, naast een aantal zakelijke bespreekpunten, ook de strategie en werkwijze verder (samen) uitgediept.

Coachen vanuit psychologisch perspectief; de aanpak zal veelal vanuit de benadering van de positieve psychologie en oplossingsgericht zijn. Wat is de kracht van iemand, het talent en wat gaat er goed? Door hierop voort te bouwen en te kijken naar wat goed gaat, worden mensen aangemoedigd om deze positie te versterken. Positieve emoties vergroten de aandacht focus en verruimen de toegang tot iemands intellectuele en psychologische bronnen; wat resulteert in verbeterde prestaties. Deze vorm is er vooral gekomen om meer balans, geluk en algemene verbetering te ervaren. Daarnaast wordt deze aanpak steeds meer gebruikt om specifieke doelen te bereiken.

Een traject sluit altijd af met een eindevaluatie. Wensen omtrent evaluaties kunnen kenbaar gemaakt worden tijdens het oriënterend gesprek.