WAT DOET MENVOR?

Wat doet Menvor?

Menvor richt zich op de ontwikkeling van de mens. Een brede benadering wordt ingezet waarbij gericht kijken nodig is om te ondervinden wat er speelt en hoe te handelen om een verdere groei mogelijk te maken.

Ontwikkeling volgen en vormen kan bij iedereen, op elk vlak. Door met ruimte, aandacht en tijd te onderzoeken wat er nodig is, ontstaat er inzicht en bewustwording. Dat geeft de mogelijkheid om te kunnen veranderen.

Coachen vanuit psychologisch perspectief. Mijn aanpak zal veelal vanuit de benadering van de positieve psychologie en oplossingsgericht zijn. Wat is de kracht van iemand, het talent en wat gaat er goed? Door hierop voort te bouwen en te kijken naar wat goed gaat, worden mensen aangemoedigd om deze positie te versterken. Positieve emoties vergroten de aandacht focus en verruimen de toegang tot iemands intellectuele en psychologische bronnen; wat resulteert in verbeterde prestaties. Deze vorm is er vooral gekomen om meer balans, geluk en algemene verbetering te ervaren. Daarnaast wordt deze aanpak steeds meer gebruikt om specifieke doelen te bereiken.

Persoonlijke coaching

De balans kan soms flink verstoord raken. Veranderingen in je leven, gewild of niet, vragen om een reactie: welke kant ga je op?

Door eigen ervaring heb ik gezien dat het leven een heel andere wending kan aannemen dan dat je voor ogen hebt. Hierdoor kan ik meedenken vanuit verschillende inzichten. Ik help je bij het onderzoeken van de mogelijkheden zodat je weloverwogen een stap kunt maken. Dit kan op het gebied van werk zijn of juist op persoonlijk vlak.

Mijn begeleiding bestaat uit het bieden van persoonlijke coaching; privé of werk gerelateerd. De context is leidend om te bepalen welke strategie gehanteerd wordt. Samen kijken we welke manier voor jou past en hoe we het coachtraject het beste vorm kunnen geven.

Coachen vanuit psychologisch perspectief; mijn aanpak zal veelal vanuit de benadering van de positieve psychologie zijn. Wat is de kracht van iemand, het talent en wat gaat er goed? Door hierop voort te bouwen en te kijken naar wat goed gaat, worden mensen aangemoedigd om deze positie te versterken. Positieve emoties vergroten de aandacht focus en verruimen de toegang tot iemands intellectuele en psychologische bronnen; wat resulteert in verbeterde prestaties. Deze vorm is er vooral gekomen om meer balans, geluk en algemene verbetering te ervaren. Daarnaast wordt deze aanpak steeds meer gebruikt om specifieke doelen te bereiken.

Coaching in onderwijs

Coaching in onderwijs is veelzijdig. De taken van de leerkracht bevinden zich in een groot scala en de leerkracht spreekt veel aspecten van zijn of haar kunnen aan om een goede leerkracht te zijn. Startende leerkrachten of juist ervaren leerkrachten kunnen tegen allerlei moeilijkheden aanlopen. Persoonlijk of door werkomstandigheden.

Zowel vakinhoudelijk als gericht op de totale context biedt Menvor begeleiding en coaching. Naast de sessies die plaatsvinden, kunnen observaties in de klas een onderdeel zijn, met gerichte terugkoppeling.

Afhankelijk van de vraagstelling en de context worden passende instrumenten ingezet om meer inzicht te krijgen.

Individuele begeleiding van leerkrachten
  • coachen van een startende leerkracht
  • coachen van (een meer) ervaren leerkracht
  • coachen op specifiek leerkrachtgedrag ( individueel en/of teamgericht)
  • loopbaanbegeleiding in het onderwijs
  • mediation leerkracht
Teamcoaching

Vanuit allerlei situaties is het denkbaar dat teams gevormd worden en samen zorg dragen voor leerlingen en organisatie. De wisselingen en de verschillen in een team, net als de uitdagingen die er liggen, zorgen ervoor dat een team een complexe taak heeft.
De coaching van Menvor kan bijdragen aan:

  • elkaar écht leren kennen, elkaars kwaliteiten en talenten kennen en hier optimaal gebruik van kunnen maken
  • werken aan gezamenlijke doelen die gesteld zijn
  • gericht werken aan het interpersoonlijk leerkrachtgedrag